Culinaire Breinstuurkunst

Keukengeheimen van het brein| 17-05-2017 | 18.00-22.00 | Groningen | braintrainer Matthijs |

Een goede kok is een hypnotiseur: wanneer hij of zij echt iets bijzonders op tafel zet, wordt het stil. Even tikken alleen de vorken en messen. De eters dromen een ogenblik weg in de trance van de smaakjes en geurtjes… tot er ten slotte een goedkeurend ‘Mmmmm’ wordt gekreund. En de stemming zit er ineens goed in.

In NLP gebruik je woorden en technieken om innerlijke zintuigelijke ervaringen op te roepen en de structuur van de ervaring te veranderen. Dat gaat gepaard met bewustzijnsveranderingen die je ervaart als ‘trance’.  Maar in de beoefening van NLP ligt de nadruk meestal op zien, horen en voelen. Bijna alle technieken zijn op gezicht, gehoor en gevoel gebaseerd. reuk en smaak komen nauwelijks aan bod. Op het NLP-diner gaat dat anders: proeven en ruiken krijgen nu ook volle aandacht. Hoe kun je je vermogen om te ruiken en te proeven ontwikkelen, zoals je ook je visuele, auditieve en kinesthetische vaardigheden met NLP kunt ontwikkelen? Hoe kun je ook reuk en smaak gebruiken om NLP-technieken te ontwerpen?
De workshop heeft de vorm van een kook- en proefles. We maken samen allerlei gerechtjes klaar en ontkurken daarbij ook wijnen om te proeven. Tijdens het koken en het eten experimenteren we met de effecten op het (on-)bewustzijn van de prikkeling van mond en neus. En hoe kun je die effecten versterken en doelgericht aanwenden?