NLP-practitioner cursus

NLP-practitionertraining 2018 |
13-14-15 oktober; 10-11-12 oktober; 8-9-10 december; 19-20-21 januari | Groningen | braintrainer Matthijs |

Als breinstuurkunst de gebruiksaanwijzing is voor je onbewustzijn, dan is de NLP-practitioneropleiding de gids voor de ‘snelle start’. In een paar weekenden leer je kort en krachtig de belangrijkste breinstuurkunsten uit NLP in de vorm van technieken, trancetoepassingen en taalpatronen. Daarmee kun je de onbewuste mentale processen die je eigen en andermans gedrag sturen, veranderen. En dat merk je direct in je leven: je krijgt meer zelfvertrouwen, je ontspant makkelijker, je ervaart meer richting in je leven. Bovendien verandert de impact van je communicatie omdat je leert beter in te spelen op de onbewuste processen van anderen. Dat kan veel betekenen voor je relatie met je partner, kinderen, familieleden, vrienden, collega’s, klanten of  leerlingen.

de sleutels tot je onbewustzijn

Wanneer iemand de keuze maakt voor de NLP practitioner opleiding, openen zich nieuwe wegen naar plezier, succes en zin in het leven. Want de beoefenaar van NLP neemt zelf de sleutels in handen om de mogelijkheden van het onbewustzijn te ontsluiten. De NLP opleiding is een vruchtbare keuze als je buitengewone resultaten wilt bereiken. In je eigen leven of in specifieke vakgebieden waar het aankomt op emotioneel intelligent communiceren. Bijvoorbeeld onderwijs, opvoeding, gezondheidszorg, sport, verkoop en management. En, niet in de laatste plaats, opgeleid tot NLP practitioner kun je ook mensen gaan coachen met NLP.
simpel en praktisch

De NLP-practitioner cursus is een bijzonder praktische opleiding waarbij je het geleerde direct kunt gebruiken en ervaren in je leven. Je merkt tot je verrassing al na de eerste dagen dat je onbewustzijn automatisch nieuwe patronen begint toe te passen en dat je leven als vanzelf lijkt te veranderen. Het is goed en leuk om thuis veel te oefenen met wat je hebt geleerd, zodat nieuwe patronen nog sterker kunnen worden en dat gaat heel gemakkelijk omdat je onbewustzijn al heeft geleerd wat de bedoeling is. Verder is er geen theoretische kennis waarop je hoeft te gaan studeren. Dus geen huiswerk om dingen uit het hoofd te leren! Deze NLP-opleiding is dus simpel en praktisch. Want gaat niet om kennis, maar om  vaardigheid, inzicht en houding. Daarbij doet je onbewustzijn het meeste werk voor je.
breintechnieken

In de practitionertraining leer je de belangrijkste NLP-basistechnieken. Sterker, je leert de nieuwste en beste technieken. Dat is belangrijk omdat sinds het begin NLP in de jaren zeventig veel technieken zijn vereenvoudigd, verbeterd of vervangen. Omdat ik de ontwikkelingen op de voet blijf volgen, ben je verzekerd van een opleiding die geheel up-to-date is. Je leert werken met essentiële instrumenten uit de NLP-gereedschapskist, zoals de gevoel-omdraaitechniek (door Richard Bandler als onderdeel van Neuro Hypnotic Repatterning onderwezen), de ‘fast-phobia-cure’, de ‘swish’ en tijdslijn-technieken. Een andere bijzonderheid van mijn opleiding is dat je ook kennis maakt met NLP-technieken voor het lichaam (PPT) en met NLP-technieken voor het veranderen van je innerlijke voorstellingen van sociale relaties (Sociaal Panorama).
zintuigen

De werking van NLP-technieken berust op het veranderen van de wijze waarop je innerlijk je zintuigen gebruikt. Daarom gaan we tot in detail in op hoe je zelf je gedachten, beelden, gevoelens en andere gewaarwordingen ervaart en hoe je die structureel verandert om ander gedrag mogelijk te maken. We zijn gewoonlijk nogal blind, doof en ongevoelig voor wat zich in ons eigen en in andermans brein afspeelt. Pas als je preciezer opmerkt wat er in jezelf en in een ander gebeurt, kun je gericht technieken toepassen. Daarom ook leer je de waarneming te verfijnen van de lichaamstaal die verraadt wat er innerlijk in iemand anders omgaat.
trance

Wanneer je ontspant en verder je bewustzijnstoestand verandert, wordt het makkelijker om toegang te krijgen tot onbewuste innerlijke ervaring en om veranderingen teweeg te brengen. Daarom leer je jezelf en anderen op eenvoudige wijze te ontspannen en in trance te brengen. Je oefent in het werken met inductietechnieken, hypnotische taal en tranceverschijnselen zodat je ook de mogelijkheden van hypnose kunt beginnen te verkennen en gebruiken.

taal

De breintechnieken vergroten je communicatieve behendigheid al enorm omdat je veel meer oog krijgt voor wat er in eigen en andermans beleving gebeurt. En dan komen de taalvaardigheden erbij, die je in staat stellen om ook met je woordkeus en verhalen daar nog verder op in te spelen. Zo tilt de NLP-opleiding de emotionele impact van je communicatie naar een heel ander niveau. Met de taalmodellen van Richard Bandler leer je aan de ene kant hoe je precieze en concrete informatie over innerlijke ervaring kunt geven en inwinnen. En aan de andere kant leer je hoe je vage en abstracte taal kunt gebruiken om de innerlijke ervaring van mensen te veranderen.
vooronderstellingen

NLP technieken worden steeds vernieuwd en verbeterd, maar de vooronderstellingen achter de technieken blijven. Meer dan een verzameling technieken, is NLP een houding en benaderingswijze. Om NLP succesvol te kunnen beoefenen, is het belangrijk om je die algemene houding en benadering eigen te maken. En eigenlijk is dat het hoofddoel van de practitioneropleiding. De technieken en vaardigheden krijgen pas echt zin en samenhang wanneer je ze kunt toepassen op grond van de vooronderstellingen van NLP. Gaandeweg de opleiding kun je merken dat je begrip verdiept en zelfvertrouwen groeit doordat je de grotere lijnen leert herkennen in wat je doet met NLP.
coaching

Ten slotte besteedt de opleiding uitvoerig aandacht aan de praktische kanten van het coachen met NLP en professionele toepassingen van NLP. Hoe zet je jezelf neer in de markt als coach, hoe krijg je meer dan genoeg clienten, en hoe bouw je de sessies op.

OPBOUW

Het programma is opgebouwd uit vier blokken (vier weekenden vr-za-zo)
blok I : NLP vooronderstellingen en breintechnieken

TARIEF

Het tarief voor de opleiding tot gecertificeerd NLP-practitioner is € 1950,–

VOORGESPREK EN VERDERE INFORMATIE

Voor je besluit deze training te volgen, is een verkennend gesprek de beste manier om te kijken of de opleiding en ik aan je verwachtingen voldoen.
 Uiteraard kan ik ook per mail of telefonisch je vragen beantwoorden.